• Haberler
  • Gündem
  • Bahçeli'den 3 Mayıs Milliyetçiler Günü mesajı: Türk milliyetçiliği, geleceğin rehberi!

Bahçeli'den 3 Mayıs Milliyetçiler Günü mesajı: Türk milliyetçiliği, geleceğin rehberi!

3 Mayıs 1944'ün anlamı neydi? Milliyetçilik neden hâlâ güncel bir ihtiyaç? MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, '3 Mayıs Milliyetçiler Günü' mesajında, Türk milliyetçiliğinin tarihsel direnişini, bugünkü misyonunu ve geleceğe dair vizyonunu güçlü ifadelerle anlattı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Bahçeli, mesajında 3 Mayıs 1944 olaylarının Türk milliyetçiliği açısından taşıdığı öneme dikkat çekerken, o dönemde yaşanan çile ve direnişin Türk milliyetçiliği için bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Bahçeli, 81 yıl önce bir grup cesur Türk milliyetçisinin inanç, irade ve fikir gücüyle karanlığı yararak, milliyetçiliği halkla buluşturduğunu belirterek, “Bu bir avuç inançlı insan, baskı ve tahakküme karşı koyarak, milli değerlerin timsali olmuş, sivil ve demokratik bir duruş sergilemişlerdir” ifadelerini kullandı.

“GAYRİ MİLLİ AKIMLARA KARŞI DURDU”

Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in de aralarında bulunduğu 23 Türk milliyetçisinin, dönemin gayri milli politikalarına ve ideolojik yönlendirmelerine karşı tarihi bir duruş sergilediğini dile getiren Bahçeli, “Bu ahlaki duruş, baskıya ve dayatmaya karşı milli bir uyanışın ilk kıvılcımı olmuştur” dedi.

“İŞKENCELER SEVDALARINI AZALTMADI, KAMÇILADI”

Türk milliyetçilerinin 1944 yılında maruz kaldığı işkenceleri hatırlatan Bahçeli, bu zorlukların milli inancı sarsmak bir yana, daha da güçlendirdiğini vurguladı. “Yarım metrekarelik tabutluklarda yapılan işkenceler Türk milliyetçilerinin vatan sevgisini zedelememiş, aksine kamçılamıştır” ifadelerini kullanan Bahçeli, milliyetçiliğin yalnızca geçmişin değil, aynı zamanda geleceğin de vizyonu olduğunu belirtti.

“MİLLİYETÇİLİĞİ IRKÇILIKLA KARIŞTIRMAK CEHALETTİR”

Bazı çevrelerin milliyetçiliği ırkçılıkla aynı kategoriye sokma çabalarına da değinen Bahçeli, bu yaklaşımların “milletin ruh köküne yabancılaşmak” anlamına geldiğini söyledi. Milliyetçiliğin birleştirici, bütünleştirici ve çağdaş değerleri kucaklayan bir anlayış olduğunu belirterek, bu anlayışın kozmopolit ve küreselci zihniyetler tarafından sürekli hedef alındığını kaydetti.

“TÜRKİYE’NİN MİLLİYETÇİLİĞE İHTİYACI VAR”

Bahçeli, Türkiye’nin her alanda milliyetçiliğe ve milli yönelişe ihtiyaç duyduğunu vurgularken, “Ayırmak, bölmek, yabancılaştırmak milliyetçiliğin lügatinde yoktur” dedi. Türk milliyetçiliğinin, bağımsızlık ve milli kimlik temelinde güçlü bir gelecek inşa etmenin yolu olduğunu ifade etti.

“FİKİR NAMUSUNU CANLI TUTMAK, AHLAKİ SORUMLULUKTUR”

Mesajının sonunda milliyetçiliği sadece sloganlara ve hamasi söylemlere indirgeyenleri eleştiren Bahçeli, fikri yaşatmanın ve fikir namusunu korumanın bir ahlaki görev olduğunu dile getirdi. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Mayıs 1944 olaylarının kahramanlarını ve ülkü şehitlerini rahmet ve minnetle andığını belirtti.