Başkan Mutlu dünya gençlerini ağırladı
İzmir'in tarihi merkezlerinden Konak, bu kez dünyanın dört bir yanından gelen üniversite öğrencilerini ağırladı.
Avrupa'nın önde gelen üniversitelerinden öğrenciler, Kültürlerarası Pazarlama İletişimi Dersi kapsamında düzenlenen İzmir programı çerçevesinde Konak’ı keşfetti. Konak Belediyesi tarafından organize edilen tarih gezisinin ardından öğrenciler, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ile bir araya geldi.
Yaşar Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Huriye Toker’in rehberliğinde gerçekleşen buluşmaya; Hollanda’dan Breda University of Applied Sciences, Almanya’dan Hochschule Koblenz, Portekiz’den Porto Polytechnic Institute-ISCAP, Gürcistan’dan çeşitli üniversiteler ve diğer ülkelerden öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. Etkinlik kapsamında 11 farklı ülkeden 40 öğrenci, Konak’ın tarihî zenginliğini yerinde görme fırsatı buldu.
Konak Belediyesi Basmane Semt Merkezi’nde düzenlenen toplantıda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Mutlu, Konak’ın tarihi kimliğine vurgu yaptı.
“Konak, İzmir’in yoğun tarihi dokusunu katman katman izleyebileceğiniz bir şehir. Biz, burada olmaktan, böyle köklü tarihi olan bir kenti yönetiyor olmaktan son derece gururluyuz” dedi.
Farklı coğrafyalardan gelen gençlerle samimi bir sohbet gerçekleştiren Başkan Mutlu, mimar kimliğinin kent yönetimine bakış açısına katkı sağladığını belirtti:
“İzmir’in en eski yerleşimlerinden birini gezme fırsatı buldunuz. Biz burada olmaktan, böyle köklü tarihi olan bir kenti yönetiyor olmaktan son derece gururluyuz. Ben mimarım. Kente bir belediye başkanı ve bir kadın gözüyle baktığım kadar bir mimar gözüyle de bakıyorum. Pek çok projemiz var. Her şeyden önce bu tarihi alanların kentle kaynaşmasını amaçlıyoruz. Bu tarihi dokunun ortaya çıkıp, o dokuyu kucaklayan kentin de 24 saat yaşayan bir yere dönüşmesini istiyoruz. Konak, İzmir’in yoğun tarihi dokusunu katman katman izleyebileceğiniz bir ilçe.”
Tarihî gezinin ardından gerçekleşen bu buluşma, gençlerin Konak’ı ve İzmir’i daha yakından tanımalarına olanak tanırken, uluslararası kültürel bağların gelişmesine de katkı sağladı.