Bilimle ilk adım: Bornova'da mezuniyet coşkusu

Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'nde 177 öğrenciye katılım belgesi verildi. Bilim ve Python atölyeleri büyük ilgi gördü.

Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde, 2025 Bahar Dönemi Katılım Belgesi Töreni düzenlendi. Bilim Kulüpleri ve Python Programlama Atölyesi’ne katılan toplam 177 öğrenciye katılım belgeleri verildi. Törene katılan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, merkezin kuruluş hikâyesini anlatarak katkı sunan herkese teşekkür etti.

Ege Üniversitesi öğrencilerine de gönüllü katkılarından dolayı teşekkür belgeleri takdim edildi. Etkinlikte çocukların mutluluğuna aileler de ortak oldu.

Bilimle ilk adım: Bornova'da mezuniyet coşkusu

BİR BETON YIĞINI DEĞİL, BİR YAŞAM MERKEZİ

Törende konuşan Başkan Ömer Eşki, merkezin 2010 yılında Bornova Belediyesi’nde personel olarak görev yaptığı dönemde kurulduğunu hatırlattı. Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın başkanlığı döneminde açılan merkezin, Türkiye’deki üçüncü bilim merkezi olduğuna dikkat çeken Eşki, “Temel amacımız çocuklara fizik, kimya, biyoloji, matematik ve astronomiyi sevdirmekti” dedi.

Bilimle ilk adım: Bornova'da mezuniyet coşkusu

Merkezin, Mevlana ve Yunus Emre mahallelerinde yaşayan kadınlar ve çocuklar için büyük önem taşıdığını belirten Eşki, “Bu bina sizler olmazsanız sadece bir beton yığını olur. Ama sizlerin varlığıyla burası anlam kazanıyor” ifadelerini kullandı.

Bilimle ilk adım: Bornova'da mezuniyet coşkusu

165 ÖĞRENCİ BİLİMLE TANIŞTI

10 Mart – 17 Mayıs 2025 tarihleri arasında düzenlenen Bilim Kulüpleri’ne 165 öğrenci katıldı. İlkokul 4. sınıf ve ortaokul seviyesindeki öğrenciler, fizik, kimya ve biyoloji gibi temel bilim alanlarında uygulamalı eğitim aldı. Atölyelerde, Ege Üniversitesi’nden 23 lisans öğrencisi de eğitmen asistanlığı yaptı.

Bilimle ilk adım: Bornova'da mezuniyet coşkusu

PYTHON ATÖLYESİNDE İLK MEZUNİYET

Bu yıl ilk kez açılan Python Programlama Atölyesi’nde lisans, yüksek lisans ve doktora sonrası katılımcılara temel programlama eğitimi verildi. 10 hafta süren eğitimde Python dili ve veri bilimi konuları işlendi. Programı başarıyla tamamlayan 12 katılımcı sertifikalarını törenle aldı.

OYUNLA BİLİMİ BULUŞTURDULAR

Bilim Merkezi eğitmenlerinden Aytekin Tan, atölyelerin çocukların bilime olan ilgisini artırdığını vurguladı. “Çocukların eğlenerek öğrendiği, merak duygularının beslendiği bir ortam yaratmaya çalışıyoruz. Velilerimizin desteği bu sürecin en önemli parçası” ifadelerini kullandı.