Ege Üniversitesi'nde TÜBİTAK Ufuk Avrupa Bilgi Günü düzenlendi
Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde düzenlenen Ufuk Avrupa Bilgi Günü'nde AB fonları ve proje başvuru süreçlerine dair önemli bilgiler paylaşıldı.
Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Avrupa Birliği projeleri ve fonları konusunda bilgilendirici bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. EBİLTEM tarafından organize edilen “TÜBİTAK Ufuk Avrupa Bilgi Günü”, akademisyenler ve öğrencilerden yoğun ilgi gördü.
Etkinliğe, EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Devrim Bozkurt, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, EBİLTEM Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Sıdıka Ekren ve Prof. Dr. Gamze Süpüren Mengüç katıldı. Gün boyunca Avrupa Birliği destekli projelere başvuru süreçleri ele alındı.
"PROJELER ÜNİVERSİTE PERFORMANSININ BELİRLEYİCİSİ"
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Devrim Bozkurt, üniversitelerin araştırma kapasitesini artırmada ulusal ve uluslararası projelerin önemine dikkat çekti. Yapay zekâ ve dijitalleşmenin sağlık alanında sunduğu fırsatlara rağmen, veri güvenliği ve kişisel haklar konusunda temkinli olunması gerektiğini vurguladı.
"TÜRKİYE, EN YÜKSEK BÜTÇELİ AB PROGRAMLARINA DAHİL"
EBİLTEM Proje Koordinatörü Anıl Şensöz, katılımcılara Ufuk Avrupa Programı hakkında kapsamlı bilgiler sundu. Avrupa Komisyonu tarafından organize edilen bu programın, 2021-2027 döneminde toplam 95.5 milyar euro bütçeyle faaliyet gösterdiğini aktaran Şensöz, Türkiye’nin yedi ana programda yer aldığını ve bunların bütçe açısından en güçlü olanlar olduğunu belirtti.
"ARAŞTIRMACILAR ÇÖZÜM ÜRETİYOR"
Ufuk Avrupa’nın farklı disiplinlerde çalışan araştırmacılara açık olduğunu vurgulayan Şensöz, programın özellikle sosyal bilimler, hukuk, sanat, dijital dönüşüm ve Avrupa Yeşil Mutabakatı gibi tematik alanlara çözüm üretmeyi hedeflediğini söyledi. Şensöz, AB projelerinde uluslararası ortaklıkların zorunlu olduğunu, bu iş birliklerinin üniversitelerin global görünürlüğüne büyük katkı sağladığını ifade etti.
AB PROJE BAŞVURULARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Proje yazım süreci, uluslararası ortak bulma teknikleri ve çağrı metinlerinin doğru okunması gibi konularda da bilgilendirmede bulunan Şensöz, "Her AB projesi bir stratejik uyum gerektirir. Çağrı hedefiyle araştırma alanınızın eşleşmesi başarı şansınızı artırır" dedi.