Ege Üniversitesi'nin 70. yılı: Bilim, kültür ve sanatla dönüm noktası
Ege Üniversitesi'nin 70. yıl etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen sempozyumun beşinci oturumu, üniversitenin bilim, kültür ve sanat alanlarındaki katkılarını ele aldı.
Ege Üniversitesi’nin 70. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Geçmişten Geleceğe Bilim ve Kültürde Köklü Mirasa Yolculuk Sempozyumu"nun son oturumu tamamlandı. Fen Fakültesi Konferans Salonunda yapılan sempozyumda, üniversitenin bilim, kültür ve sanat alanlarındaki önemli katkıları ele alındı ve geleceğe yönelik hedefler tartışıldı.
EGE ÜNİVERSİTESİ’NİN KÜLTÜREL MİRASI
Sempozyumun beşinci oturumu, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Erkan başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda, EÜ Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Yiğit Açık, EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı öğretim üyeleri Prof. Dr. Fatma Reyhan Altınay, Doç. Dr. Bora Okdan ve Öğr. Gör. Dr. Atakan Deligöz konuşmacı olarak yer aldı.
EGE ÜNİVERSİTESİ’NİN MEDYA SEKTÖRÜNE KATKILARI
Oturumun ilk konuşması, EÜ Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Yiğit Açık’tan geldi. "Ege Üniversitesinin Türk Medya Sektörüne Katkıları ve Yayıncılık Deneyimi" başlıklı sunumunda, Açık, üniversitenin medya alanındaki önemli rolünü ve yayıncılık faaliyetlerini detaylı bir şekilde aktardı.
TÜRK HALK OYUNLARI VE SAHNELENMESİ
Doç. Dr. Bora Okdan ise "Ekin Gösteri Dizisi: Türk Halk Oyunları Sahneleme Çalışmalarına İzdüşümü" başlıklı sunumunda Türk halk oyunlarının sahnelenmesi üzerine yapılan çalışmaları ele aldı. Okdan, halk oyunlarının kültürel mirasımızdaki önemine vurgu yaptı.
EGE ÜNİVERSİTESİ VE GELENEKSEL MÜZİK KÜLTÜRÜ
Oturumun üçüncü konuşmacısı Prof. Dr. Fatma Reyhan Altınay, "Ege Üniversitesinin Kuruluşunun 70. Yılında Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı ve Batı Anadolu Geleneksel Müzik Kültürü Bakımından Önemi" başlıklı sunumuyla, konservatuvarın üniversite ve bölge kültüründeki yerini vurguladı. Altınay, Ege Üniversitesi’nin müzik alanındaki katkılarını ve bu katkıların kültürel mirası nasıl pekiştirdiğini anlattı.
ÇALGI YAPIMI VE ONARIMI
Sempozyumun son konuşmasını, Öğr. Gör. Dr. Atakan Deligöz yaptı. "Kuruluştan Bu Yana Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Çalgı Yapımı ve Onarımı Bölümünde Geliştirilen Çalgılar" başlıklı sunumunda, Deligöz, konservatuvar bünyesinde çalgı yapımı ve onarımı alanında gerçekleştirilen yenilikler ve geliştirilen enstrümanları dinleyicilere aktardı.
KÜLTÜREL MİRASI KORUMA VE GELİŞTİRME ROLÜ
Ege Üniversitesinin bilim, kültür ve sanat alanlarındaki katkıları, sempozyumun beşinci oturumunda kapsamlı bir şekilde ele alındı. Özellikle, üniversitenin kültürel mirasın korunması ve geliştirilmesindeki aktif rolü ön plana çıktı.