• Haberler
  • İzmir
  • Genç İletişimciler Dijitalleşme yolculuğuna çıktı

Genç İletişimciler Dijitalleşme yolculuğuna çıktı

İzmir ve Manisa'dan iletişim fakültesi öğrencileri, dijital medya ve dezenformasyonla mücadele konularında önemli kazanımlar elde etti.

İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürlüğü’nün öncülüğünde hayata geçirilen “Dijital Medyanın Öncüleri: Genç İletişimciler (DİMGİ)” projesi kapsamında, 29-30 Nisan 2025 tarihlerinde “Genç İletişimcilerin Dijitalleşme Yolculuğu Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Genç İletişimciler Dijitalleşme yolculuğuna çıktı

İzmir ve Manisa’daki iletişim fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerin dijital medya okuryazarlığı, dijital habercilik, yeni medya ve dezenformasyonla mücadele gibi konularda farkındalık kazanmalarının hedeflendiği çalıştay, AB Erasmus+ programı desteğiyle düzenlendi.

Genç İletişimciler Dijitalleşme yolculuğuna çıktı

Çalıştay, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürü Cengiz Kutlu Yüksel’in açılış konuşmalarıyla başladı. Yüksel, “Türkiye İletişim Modeli”nin sağlıklı enformasyon akışı sağlamak açısından devlet idaresi ve kamuoyu için stratejik önem taşıdığını vurgulayarak, “360 derece iletişim anlayışıyla teknolojiden eğitime her konuda devlet-millet arasındaki iletişim köprüsünün sağlamlaştırıldığını, içinde bulunduğumuz çağın bir iletişim çağı olmasından hareketle medya sektörünün tüm paydaşlarının bu felsefeyle görev üstlenmesinin faydalı olacağını” ifade etti.

Genç İletişimciler Dijitalleşme yolculuğuna çıktı

Yüksel ayrıca, “Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi kapsamında belirlenen politikalar arasında İletişim ve Dijital Dönüşümün yer aldığını, Avrupa Komisyonu tarafından da kapsayıcılık ve çeşitlilik açısından dijital dönüşüme hayli önem atfedildiğini, bu bağlamda medya sektöründe yaşanan dijital dönüşümü yakından takip ettiklerini ve basın-yayın kuruluşlarına dijital haber kanalları oluşturulması ve dijital içerik hazırlanması konusunda destek olduklarını” belirtti.

Genç İletişimciler Dijitalleşme yolculuğuna çıktı

Çalıştay kapsamında, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sümeyra Duman’ın moderatörlüğünde altı odak grup çalışması yürütüldü. Kamu kurumlarından temsilciler, akademisyenler, medya profesyonelleri ve öğrencilerin yer aldığı bu oturumlarda, medyanın dijital dönüşümüyle birlikte ortaya çıkan ihtiyaçlara ilişkin deneyim ve görüşler paylaşıldı.

Bu görüşler bilimsel bir ölçek çerçevesinde raporlanacak ve hazırlanan rapor doğrultusunda projeye katılan genç iletişimcilere yönelik özel bir akademi eğitim programı geliştirilecek.

Çalıştay sürecinde, eş zamanlı olarak iletişim fakültesi öğrencilerinin katılımıyla “Dijital Diplomasi ve Dezenformasyon” temalı bir İdeathon da düzenlendi. Beş grup halinde yarışan öğrenciler, iki gün boyunca belirlenen bir vaka üzerinde çözüm önerileri geliştirdi.

Etkinliğin sonunda öğrenciler, hazırladıkları sunumları jüriye sundu. İdeathon, en başarılı çözüm önerisini sunan grubun belirlenmesi ve ödül töreniyle sona erdi.

Saygıyla duyurulur.