İzmir'den Roman gençlere büyük destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Roman gençlerin işgücü piyasasında yer edinmesini nasıl sağlayacak? Meslek Fabrikası kurslarından mezun olan gençlerin hangi alanlarda sertifikaları var? İzmir'deki Roman gençlere yönelik uygulanan projelerde neler başarıyla gerçekleşti? Hilal Düzağır gibi, Meslek Fabrikası kurslarıyla hayatını değiştiren başka kursiyerler var mı? İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin beş yıl içinde hedeflediği sosyal hedefler neler ?Tüm detaylar haberimizde...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Roman gençlerin işgücü piyasasına katılımını artırmak için önemli bir projeyi başarıyla tamamladı. Bu projede mezun olan 51 kursiyer, sertifikalarını aldı. Başkan Tugay, “Hedefimiz, beş yıl içinde bize ihtiyaç duyan herkesin kapısını çalmak” dedi.
ROMAN GENÇLERE MESLEKİ EĞİTİM FIRSATI
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Roman gençlerin istihdama kazandırılması amacıyla büyük bir adım attı. Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye tarafından desteklenen "Roman Gençlerin İstihdamına Yönelik Yerel Model Geliştirilmesi Projesi" çerçevesinde düzenlediği mesleki eğitim kurslarıyla, 18-35 yaş arasındaki 51 Roman gencine sertifikalarını verdi. Konak ilçesinde gerçekleştirilen törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, UNDP Mukim Temsilcisi Monica Merino Domingues ve Roman İş Kulübü temsilcileri katıldı.
SERTİFİKALARINI ALDILAR, GELECEKLERİ IŞILDIYOR
Meslek Fabrikası’nda verilen kurslara katılan gençler, çeşitli alanlarda eğitim aldı. Pastacı çırağı, gazaltı kaynakçılığı, giyim üretimi, protez tırnak ve tırnak süsleme gibi kurslar, gençlerin iş dünyasında ihtiyaç duyulan becerilerle donanmasını sağladı. Sertifika töreninde, kursiyerlere başarı belgeleri verildi ve eğitmenlerden aldıkları eğitimlerin ne kadar önemli olduğunu vurgulayan konuşmalar yapıldı.
‘’KİMSEYİ AYIRMADAN , HERKESİN YANINDAYIZ''
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, şunları söyledi: “İzmir’de herkesin ihtiyaçları karşılanan, eşit fırsatlar sunulan bir şehir inşa etmek için kararlıyız. Meslek Fabrikası, bizim gururumuz. Roman gençlerimizin işgücü piyasasında yer edinmelerini sağlamak amacıyla böyle bir projeyi başlatmak büyük bir mutluluk. Herkes için fırsatlar sunarak, önümüzdeki 5 yıl içinde bu şehirde bize ihtiyaç duyan herkesin kapısını çalmış olacağız.”
“KADINLAR İÇİN YENİ BİR BAŞLANGIÇ”
Sertifika alan kursiyerlerden Hilal Düzağır, eğitim sürecinin hayatını değiştirdiğini söyledi. “Erken yaşta evlilik yapmıştım, ancak şimdi mesleğim var. Kendime güveniyorum ve artık kendi ayaklarım üzerinde durabiliyorum,” diyen Düzağır, Meslek Fabrikası sayesinde hayatına yeni bir yön verdi.
PROJEYE DESTEK VEREN KURUMLAR
Bu projede İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Konak Belediyesi, İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası (İZTO), İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (IESOB) ve Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) de yer aldı. Proje kapsamında gençlerin iş gücü piyasasında talep gören alanlarda eğitim alması sağlandı.
UNDP'DEN İZMİR'E DESTEK
UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Monica Merino Domingues de projeye olan katkılarından bahsederek, "Bu sadece bir başlangıç. Gençlerin sahip olduğu potansiyel sonsuz. Birlikte daha fazla başarıya ulaşacağımıza inanıyorum," dedi.