Karabağlar'da tohumdan hayat

Karabağlar Belediyesi, doğayla dost ve sürdürülebilir yeşil alanlar için kendi üretim modelini uygulamaya devam ediyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Uzundere’deki fidanlıkta sürdürülen çalışmalar kapsamında, parklarda kullanılacak bitkiler hem satın alınıyor hem de belediyenin kendi imkanlarıyla tohumdan üretiliyor.

Karabağlar'da tohumdan hayat

Belediyeye ait fidanlıkta; Tagates patula (kadife çiçeği), Catharanthus roseus (pervane), Anthemis (beyaz papatya), Wisteria sinensis (mor salkım), Mirabilis jalapa (akşam sefası) ve Calendula officinalis (portakal nergisi) gibi birçok bitki türü tohumdan yetiştiriliyor. Bu çiçekler, Karabağlar’ın park ve yeşil alanlarında yeniden hayat buluyor.

Karabağlar'da tohumdan hayat

Belediye, ayrıca mevcut parklardan alınan Carpobrotus edulis (katır tırnağı), Vinca major (Cezayir menekşesi), Rosa sp (gül), Tradescantia pallida (mor telgraf), Euonymus japonicus (taflan) gibi türleri çoğaltıyor. Bunun yanı sıra, Agave ve Aspidistra elatior gibi bitkiler de kökten ayırma yöntemiyle üretime kazandırılıyor.

Karabağlar'da tohumdan hayat

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, yapılan çalışmaların hem çevreye duyarlı hem de ekonomik açıdan değerli olduğuna dikkat çekerek, “Tohumdan üretimle hem doğaya saygılı hem de sürdürülebilir bir kent yeşilliği oluşturuyoruz. Kendi kaynaklarımızla üreterek hem Karabağlar’ın park ve bahçelerine hayat veriyoruz hem de kent estetiğine değer katıyoruz” dedi.