Karınca Duası ile bolluk çağırın! Okunuşu ve anlamı
Bereket duası yani Karınca duası bolluk ve helal kazanç için okunur. Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı Müslümanlar tarafından sıkça araştırılıyor.
Müslüman toplumlar arasında bolluk, bereket ve helal kazanç için okunan en yaygın dualardan biri olan Bereket Duası, halk arasında Karınca Duası olarak da bilinir. İsmini, Hz. Süleyman’ın ordusunun içindeki karıncalarla ilgili bir menkıbeden aldığı düşünülmektedir.
Dua, Arapça lafzıyla okunmasının yanı sıra, Türkçe anlamı üzerinden de manevi bir yönelim ve niyaz olarak tercih edilmektedir. Özellikle iş yeri açılışlarında, ticari hayatta bereket dileklerinde ve rızık talebinde bulunurken okunur. Ancak, İslam alimleri bu duanın kazanç temin etmek amacıyla bir muska ya da tılsım gibi kullanılamayacağını vurgulamaktadır.
BEREKET DUASI ARAPÇA OKUNUŞU
Allahümme ya Rabbi Cebrâîle ve Mîkâile ve İsrâfile ve Azrâile ve İbrahime ve İsmaile ve İshaka ve Yakube ve münzilel berakâti vet Tevrâti vez-Zebûri vel İncili vel Furkan. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illa billahil aliyyil azim. Lâ ilâhe illallahül melikül hakkul mübin. Muhammedü-Resülüllahi sadikul va'dil emin. Ya Rabbi, Ya Rabbi, Ya Hayyu, Ya Kayyum, Ya zel Celali vel İkram. Es'elüke ya Rabbel arşil azimi en yerzükani rizkan halalen tayyiben birahmetike ya erhamer Rahimin. Yemliha, Mekseline, Mislina, Mernüş, Debernüş, Şazenüş, Kefetatayyuş, Kıtmîr.
BEREKET DUASI TÜRKÇE ANLAMI
Ey Cebrail’in, Mikail’in, İsrafil’in, Azrail’in, İbrahim’in, İsmail’in, İshak ve Yakub’un Rabbi Allah’ım! Ey bereketleri indiren, Tevrat, Zebur, İncil ve Kur’an’ı gönderen Rabbim! Güç ve kudret sadece yüce ve büyük olan Allah’a aittir. Apaçık Hak olan ve yegâne Melik olan Allah’tan başka ilah yoktur. Sözünde sadık ve emin olan Hz. Muhammed, Allah’ın Resulüdür. Ey Rabbim! Ey Hay ve Kayyum olan, Ey celâl ve ikram sahibi! Ey yüce arşın Rabbi! Beni helal ve hoş bir rızık ile rızıklandırmanı istiyorum. Senin rahmetinle, ey merhametlilerin en merhametlisi!
DUADA GEÇEN ASHAB-I KEHF İSİMLERİ
Duada geçen isimler arasında Ashab-ı Kehf olarak bilinen yedi gençten bazılarının adları yer almaktadır:
Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Debernüş, Şazenüş, Kefetatayyuş ve Kıtmîr (köpekleri).
Bu isimlerin zikredilmesinin, duaya manevi bir derinlik kattığına inanılır.