Manisa çiftçisinden adil su paylaşımı talebi

MASKİ, 1980 tarihli DSİ protokolünün güncellenmesini talep etti. Su kriziyle mücadelede çiftçi ve kooperatiflerle çözüm arayışı devam ediyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı MASKİ Genel Müdürlüğü, Saruhanlı ilçesinde yaşanan su krizine çözüm bulmak amacıyla ziraat odaları, sulama kooperatifleri ve üreticilerle bir araya geldi. Toplantıda, 1980 yılında Devlet Su İşleri (DSİ) ile İzmir Belediyesi arasında imzalanan su tahsis protokolünün günümüz şartlarına uygun olarak yeniden düzenlenmesi gerektiği vurgulandı.

ÜRETİCİLER: SU EŞİT VE KONTROLLÜ ŞEKİLDE PAYLAŞILMALI

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, 45 yıl önce imzalanan protokolün artık güncelliğini yitirdiğini belirterek, verilen su miktarının kontrol edilmesini ve şeffaf bir şekilde paylaşılmasını talep etti. Nuriye Sulama Kooperatifi Kurucu Ortağı Nurettin Dingaz da yeraltı sularının hızla çekildiğine dikkat çekerek, çiftçilere daha fazla destek çağrısında bulundu.

Manisa çiftçisi adil su paylaşımı talebinde bulunuyor

SONDAJ MALİYETLERİ ARTTI, YENİ TESİS TALEBİ ARTTI

Kooperatif başkanları ve üreticiler, sondaj maliyetlerinin çiftçileri zorladığını belirterek, sulama için yeni tesislerin kurulması gerektiğini ifade etti. Lütfiye Sulama Kooperatifi Başkanı Şenol Göktaş ve çiftçi Gafur Ertürk, Salihli Barajı’ndan su ulaştırılabilmesi durumunda sondaj ihtiyacının azalacağına dikkat çekti.

Manisa çiftçisi adil su paylaşımı talebinde bulunuyor

POSTACI: SU TAHSİSİ YENİDEN PLANLANMALI

MASKİ Genel Müdürü Talat Postacı, Manisa’nın hızla artan su ihtiyacına dikkat çekerek, “45 yıl önce hazırlanan protokol bugünün ihtiyaçlarını karşılamıyor. Bilimsel temelli ve adil bir su tahsisi düzenlemesi yapılmalıdır” dedi. Postacı, Manisa’nın tarımsal üretim, sanayi ve nüfus artışı göz önüne alındığında, mevcut sistemin sürdürülebilir olmadığını vurguladı.