Masallarla ilk yardım: Ege Üniversitesi'nden miniklere hayat dersi
Ege Üniversitesi'nde çocuklara ilk yardım eğitimi masallarla anlatıldı. Şenlikte 1000'e yakın çocuk hem eğlendi hem öğrendi.
Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Çocuk Gelişimi ile İlk ve Acil Yardım Programları iş birliğiyle “Geleneksel 11. Uçabildiğimiz Kadar Yukarı Masallarla Bilim Şenliği: Masallarla İlk Yardım” etkinliğini gerçekleştirdi. Şenlikte minikler, masallar eşliğinde ilk yardımın temellerini eğlenerek öğrendi.
REKTÖR BUDAK: “BİLİMİ TOPLUMA YAYIYORUZ”
EÜ Tıp Fakültesi 55. Tören Şölen Alanı’nda düzenlenen etkinliğe, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, rektör yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Rektör Budak, “Masalların büyülü dünyasıyla bilimi birleştiren bu etkinlik sayesinde minikler hem eğleniyor hem de öğreniyor. Bilimi toplumun her kesimine ulaştırmak en önemli misyonlarımızdan biri” dedi.
HER YIL BİN ÇOCUĞA ULAŞIYORLAR
Etkinliğin çocuklara olduğu kadar eğitmenlere ve ailelere de hitap ettiğini vurgulayan Atatürk Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Ali Ekşi, “Bu şenliği 2014’ten bu yana sürdürüyoruz. Her yıl ortalama bin çocuğa ulaşıyoruz. Bu yıl, ‘İlk ve Acil Yardım’ programıyla yaptığımız iş birliğiyle çocukların zor durumlar karşısında refleks geliştirmesini hedefledik” diye konuştu.
MASALLARLA SENARYOLAŞTIRILMIŞ İLK YARDIM EĞİTİMİ
Etkinliğin koordinatörlüğünü üstlenen Öğr. Gör. Fulya Atalay Yalçın, bu yılki temayı “Masallarla İlk Yardım” olarak belirlediklerini söyledi. Etkinlikte, altı farklı masal üzerinden ilk yardım konuları işlendi:
Bremen Mızıkacıları ile kanamalar,
Pinokyo ile kırıklar,
Sindirella ile yanıklar,
Pamuk Prenses ile hava yolu tıkanıklığı,
Kırmızı Başlıklı Kız ile temel yaşam desteği,
Uyuyan Güzel ile zehirlenmeler…
Masallardaki karakterler, ilk yardım senaryolarına uygun şekilde canlandırılarak çocukların konuları deneyimleyerek öğrenmeleri sağlandı.
PEDAGOJİK YAKLAŞIMLA EĞİTİM
Masallar, pedagojik çerçeveye uygun olarak yeniden kurgulandı. Tehlike ve travma yaratabilecek unsurlar yerine, olumlu davranış geliştirme odaklı sahneler oluşturuldu. Etkinlik boyunca çocuklar hem keyif aldı hem de hayat kurtarabilecek bilgileri öğrendi.