Yarımada farkındalık yolculuğu Çeşme'de tamamlandı
Engelliler Haftası'nda anlamlı yolculuk! 'Farkında ol, fark ettir' çağrısı Çeşme'de yankılandı! Yarımada'nın dört bir yanını motosikletlerle dolaşarak farkındalık yaratan gönüllüler, engellilik konusunda hangi mesajları verdi? Yolculuğun sonunda Çeşme'de neler yaşandı? Kent Konseyi'nden topluma hangi çağrılar yapıldı? Detaylar haberimizde:
10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen “Farkında Ol, Fark Ettir – Yarımada Farkındalık Yolculuğu”, bugün Çeşme’de sona erdi. Yarımada Kent Konseyleri, Çeşme Kent Konseyi ve Çeşme Motosiklet Kulübü iş birliğiyle hayata geçirilen etkinlik, engellilik konusunda toplumsal farkındalığı artırmayı hedefledi.
Etkinlik sabah saatlerinde Çeşme’den başladı. Çeşme Motosiklet Kulübü’nün gönüllü üyeleri, Çeşme Kent Konseyi öncülüğünde yola çıkarak Karaburun, Güzelbahçe, Seferihisar ve Urla Kent Konseylerini ziyaret etti. “Bilinçli Sürelim, Bir Ömür Beraber Sürelim” mesajı veren motosikletliler, güzergâh boyunca ilgiyle karşılandı.
GÖRKEMLİ KARŞILAMA
Yaklaşık 5 saat süren yolculuk boyunca motosiklet sürücülerine kent konseyleri tarafından alkışlarla karşılama yapılırken, kulüp üyeleri de ziyaret ettikleri konsey temsilcilerine engelsiz yaşam temalı tişörtler hediye etti.
ETKİNLİKTE YER ALAN İSİMER
Yolculuk, saat 16.30’da Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda coşkulu bir karşılama ile sona erdi. Çeşmeliler motosikletlileri alkışlarla selamladı. Etkinliğe Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Banu Ayhan, belediye meclis üyeleri, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ahmet Güler, STK temsilcileri, CHP Çeşme Kadın Kolları Başkanı Derya Atalan ve Yönetimi, Çeşme Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Erdal Koç ve çok sayıda vatandaş katıldı.
AHMET GÜLER’DEN ANLAMLI MESAJ
Etkinlikte konuşan Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ahmet Güler, şu mesajı verdi:
“Engelliler Haftası, sadece bireysel başarıların kutlandığı ya da acıma duygularının beslendiği bir zaman olmamalı. Bu hafta; farklı gereksinimleri olan bireylerle birlikte yaşama kültürünü nasıl geliştireceğimizi konuşmamız gereken bir haftadır.
Her bireyin sağlık, eğitim ve istihdam gibi temel haklardan eşit şekilde yararlanabildiği bir toplum için hepimiz sorumluluk taşıyoruz.
Değişim önce kendimizden başlar. Çünkü hepimiz birer engelli adayıyız. Bu nedenle, engelli bireyler ve engelli olmayan bireyler için eşit yaşam koşullarını sağladığımız bir ilçe, bir il, hatta bir ülke yaratmak zorundayız.”