Cennetten bir köşe: Kınık’ın keşfedilmeyi bekleyen gizli güzellikleri

İzmir’in 30 ilçesinin bir tanesi olan Kınık’ta 37 mahalle yer alıyor. Peki, Madra ve Yunt dağları arasında yer alan Kınık’ta ne yapılır? Nasıl gidilir? Bu ve bunun gibi birçok sorunun cevabı…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kınık, İzmir’in ilinin bir ilçesidir. İlçenin batısında ve kuzeyinde Bergama ilçesi, doğusunda ve güneyinde Manisa ili bulunmaktadır. İlçenin yüzölçümü 479 kilometre karedir. Otuz yedi mahallesi bulunmaktadır. İlçe Madra ve Yunt dağları arasında yer almaktadır. Kınık hakkında merak ettiğiniz soruların tamamını bu yazıda bulacaksınız. Gelin, yakından inceleyelim…

Önemli yapıları nelerdir?

İlçe adını Oğuz Türkleri’nin Bozoklar kolundan Denizhan’ın oğlu Kınık boyundan alır. Türkmen aşireti adıdır. 1306 yılında Karesi Beyliği ile Türk dönemi başlamış, 1345 tarihinden sonra Orhan Gazi zamanında Osmanlı yönetimine girmiştir. İlçede Yıldırım Beyazıt Camii, İbrahim Ağazade Camii ve Karaosmanoğlu Su Kemeri önemli yapılardır.

İlçede bir devlet hastanesi, üç sağlık ocağı, dokuz sağlık evi, bir ana çocuk sağlığı merkezi hizmet vermektedir.

Nasıl gidilir?

Bornova ilçesinde bulunan İzmir Otogarı, Kınık’a 130 km uzaklıktadır. Otogar’dan Kınık’a ulaşım sağlayan özel otobüs firmalarının servisleri kullanılarak ortalama 1.5-2 saatte ulaşım sağlanabilmektedir. Kınık’a demiryolu ile ulaşım sağlamak isteyen ziyaretçiler İzmir Mavi Tren’i kullanabilirler. Mavi Tren’in İzmir’deki durakları; Çiğli, Menemen ve Basmane’dir. Bu duraklar, Kınık’a ortalama 100-130 km uzaklıkta bulunmaktadır. Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan Soma Tren İstasyonu ise Kınık’a 30 km uzaklıktadır. Buradan, Kınık ve Bergama dolmuşları kullanılarak ilçeye ulaşım sağlamak mümkündür.

Kınık Belediyesi ve Valiliği nerededir?

Kınık Belediyesi: Aşağı, Kınık Belediyesi, 35995 Kınık/İzmir

Kınık Kaymakamlığı: Yeni Mahalle Atatürk Caddesi No:53 Kınık/İZMİR

Kınık Belediye Başkanı Kimdir? Hangi partiden seçildi?

Sadık Doğruer, AK Parti

kinika nasil gidilir ne yapilir kinikin bilinmeyenleri nelerdir dr dogruer 1

Kınık Kaymakamı Kimdir?

Abdurrahman Çelebi

kinika nasil gidilir ne yapilir kinikin bilinmeyenleri nelerdir kinik abdurrahmancelebi 850x450 1

Nereyi gezebiliriz? Kınık’ta ne yapılır? Nereleri mutlaka görmeniz gerekiyor?

İlçede Yıldırım Beyazıt Camii, İbrahim Ağazade Camii ve Karaosmanoğlu Su Kemeri önemli yapılardır.

Karadere Köyü: Karadere Köyü, Kınık’a bağlı bir köydür ve ilçe merkezine yaklaşık 25 km uzaklıkta yer almaktadır. Ulaşım, Hastane Caddesi üzerinden sağlanmaktadır ve yolculuk ortalama 30 dakika sürmektedir. Köye, toplu taşıma araçları ile ulaşım seçeneği bulunmamaktadır.

cennetten bir kose kinikin kesfedilmeyi bekleyen gizli guzellikleri 01032021 104903305 2 doganin harikasi boncuk golunu gorun

Boncuk Göl: Kınık ilçe merkezine 5 km uzaklıkta yer alan Boncuk Göl’e ulaşım Adnan Menderes Bulvarı üzerinden sağlanmaktadır. Özel araba ile yolculuk ortalama 5-6 dakika sürmektedir. Toplu taşıma araçları ile gitmek için 836 nolu Eshot hattı kullanılabilir.

Asar Kale: Kınık’ta Bergama- Akhisar Yolu üzerinde yer alan Asar Kale, ilçe merkezine yaklaşık 30 km uzaklıktadır. Özel araba ile ulaşım ortalama 30-35 dakika sürmektedir. Kaleye, Bergama- Soma otobüs ve dolmuşları ile ulaşım sağlanabilir.

Sibel Tapınağı Kalıntıları (Karadere Ormanları): Sibel Tapınağı, Kınık ilçesine bağlı Karadere Köyü’ndeki Karadere Ormanları içerisinde yer almaktadır. İlçe merkezine 20-25 km uzaklıkta bulunan Karadere Ormanları’na ulaşım Hastane Caddesi üzerinden sağlanmaktadır ve yolculuk ortalama 30 dakika sürmektedir.

Kınık Semt Pazarı: Kınık Semt Pazarı, ilçe merkezine 3 km uzaklıkta bulunan Patara Köyü sınırları içerisinde ve Cuma günleri kırılmaktadır. Özel araba ile ulaşım, Patara Köyü Yolu üzerinden sağlanmaktadır ve ortalama 5-10 dakika sürmektedir.

cennetten bir kose kinikin kesfedilmeyi bekleyen gizli guzellikleri kinik tarihi

Kınık Yıldırım Beyazıt Cami’ye nasıl gidilir?

Kınık’ın Poyracık semtinde cami sokakta bulunan Yıldırım Beyazıt Cami Osmanlı dönemi eseridir. Kınık Belediyesi’nden 836 numaralı hattın Poyracık Meydan durağında inerek gidilebilir.

kinika nasil gidilir ne yapilir kinikin bilinmeyenleri nelerdir yildirim beyazit camii

İbrahim Ağazade Cami’ye nasıl gidilir?

Çoban sokak ile Abdülbaki sokak köşesinde olan İbrahim Ağazade Camii (Tahtalı Cami), Genç Osmanlı dönemi eseridir. İbrahim Ağa tarafından yapılmış olan cami, kaba yontu taş malzeme ile yığma teknikle inşa edilmiş dikdörtgen planlıdır ve sekizgen kasnağa oturan bir kubbesi vardır. Kınık Belediyesi ve cami arası yürüyerek yaklaşık 8 dakika

kinika nasil gidilir ne yapilir kinikin bilinmeyenleri nelerdir ibrahim agazade camii

Karaosmanoğlu Su Kemer’ine nasıl gidilir?

Bağalan Köyü, Asartepe mevkisinde olan su kemerleri Karaosmanoğlu ismiyle adlandırılmaktadır. Bölgenin ayan ailesi olan Karaosmanoğlu tarafından ihya edildiğinden bu isimle anılıyor. Uzunluğu yaklaşık 100- 110 metre yüksekliği ise 10 metredir. Büyük bir kısmı yol yapım çalışmalarında yıkılan su kemerin sağlam kısımları halen ayaktadır.

kinika nasil gidilir ne yapilir kinikin bilinmeyenleri nelerdir karaosmanoglu

Cennetten bir köşe: Kınık’ın keşfedilmeyi bekleyen gizli güzellikleri

Yorumlar kapalı.