Ege’nin gözde tatil yeri: Çeşme

İzmir'in ilçelerinden biri olan Çeşme, tertemiz denizi, tarihi dokusu, ve doğal güzellikleriyle tatilcilerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Peki İzmir'in parlayan yıldızı Çeşme'ye Nasıl gidilir, neler yapılır gibi bir çok sorunun cevabı...

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in 30 ilçesinden biri olan Çeşme şehir merkezine 85 km uzaklıkta bulunuyor. Çeşme doğusunda Urla, Kuzeyinde batısında ve güneyinde Ege Denizi ile çevrili bir konumda yer alıyor.

Türkiye’de tatil denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Çeşme’de gezilecek, öğrenilecek, eğlenilecek bir çok yer tatilcileri karşılıyor.  Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Çeşme’de tatil boyunca tarihi, doğası, güzel plajları ve eğlenceli gece hayatıyla keyifli vakit geçireceğiniz birçok seçenek sizleri bekliyor.

Çeşme denildiğinde Tarihi taş evleri, butik otelleri ve renkli gece hayatını barındıran Alaçatı’yı unutmak ne mümkün. Çeşme’ye bağlı mahalle konumunda olan Alaçatı’nın renkli evleri, şık restaurantları ve dikkat çekici sokaklarıyla Çeşme’ye yolu düşen herkesin ilk olarak uğraması gereken duraklarından biri. Ayrıca Alaçatı’da her yıl yapılan ot festivali binlerce kişiye ev sahipliği yapmaktadır.

 

egenin gozde tatil yeri cesme cesme marina izmir 1 1155x675 1

Çeşme’de Mutlaka Görülmesi Gereken Tarihi Yapılar Nelerdir?

Çeşme Kalesi

Osmanlı padişahı II. Beyazıd döneminde 1508 yılında inşa edilen kale Mir Haydar tarafından yapılmıştır.  Yüz yıllardır ayakta kalmayı başaran kale  günümüzde de  ziyaretçilerini ağırlamaya devam etmektedir. Çeşitli festivallere ev sahipliği yapan kale Çeşme Arkeoloji Müzesi olarak da ziyaret ediliyor.

Erythrai Antik Kenti

Çeşme’nin Ildır Mahallesi’nde yer alan antik kent Tarihte 12 İyon kentinden biridir. Antik Kent’in en tepesine çıktığınızda eşsiz bir manzara size eşlik edecektir.

Çeşme Arkeoloji Müzesi

Çeşme’de Musalla mevkiinde yer alan müze Çeşme Kalesinin içinde bulunuyor. Çok fazla tarihi ve arkeolojik eserleri bulunduran müze de Osmanlı Rus savaşından kalan eserlerde görülmeye değerdir.

Hacı Memiş Ağa Cami

Cami 17. yüzyılda Hacı Memiş Ağa tarafından yapılmıştır. Yüzyıllardır tarihi yapısını koruyan cami de bugün de ibadetler gerçekleştirilmeye devam ediyor.

egenin gozde tatil yeri cesme yeniii

Çeşme’nin Meşhur Plajları ve Koyları Nelerdir?

Pırlanta Plajı;   Yaklaşık 450 – 500 metre uzunluğunda olan sahilde deniz seviyesi 200 metre boyunca sığ.

Altınkum Plajı; 500 metre uzunluğa sahip plajda deniz suyunun hep soğuk olması bunaltıcı yaz günlerinde  tatilcileri cezbediyor.

Ilıca Plajı; 3 Kilometre uzunluğuna sahip plaj  ilkbahar ve sonbaharda da denize girilebilen bir yer olarak diğerlerinden ayrı bir konumda tutulur. Plaj yer altı kaynak sularına çok yakın olduğu için daha sıcaktır.

Delikli Koy; Diğerlerine göre daha sakin olan koy temiz bir plajdır. Denizi soğuk ve rüzgar alan bir konuma sahip olsa da rüzgarı çok sert değildir.

Aya Yorgi Koyu;  İçerisinde pek çok farklı mekan barındıran koyda gece DJ performansı tatilcilere eşlik ediyor. Diğerlerine göre biraz daha pahalı olan koy pahalı olmanın hakkını veriyor.

Çark Plajı; Denizin oldukça berrak olduğu plaj ince kum taneleri ile kaplı. Denizin oldukça sığ olması yüzme bilmeyenler içinde ideal konumda yer alıyor.

egenin gozde tatil yeri cesme alacati halk plaji 1.jpg

Çeşmenin Gece Hayatı Nasıl? Hangi Mekanlara gidilir?

Oldukça renkli gece hayatına sahip Çeşme’de  eğlenmek isteyen tatilcileri birbirinden farklı pek çok mekan karşılıyor. Çeşme’nin öne çıkan mekanları ise şu şekilde;

1. Esnaf Alaçatı:  Alaçatı Mahallesi, Yeni Mecidiye Mahallesi, Kemalpaşa Cd. No:118, Çeşme/İzmir

2. Atiye: Alaçatı Mah. 12001. Sk. No:46, Çeşme/İzmir

3.Asfalya: Alaçatı, 3010. Sk. No:1, 35930 Çeşme/İzmir

4. Babushka: Cumhuriyet Cad. No:38, 35930 Alaçatı Belediyesi/Çeşme/İzmir

5. Dokuz Buçuk Alaçatı: Alaçatı, 2030. Sk. No:11, 35930 Çeşme/İzmir

6. Morah: Alaçatı, No:16, 3000. Sk. 35930 Çeşme/İzmir

Çeşme’ye Nasıl Gidilir?

İzmir’ e 85 Km uzaklıkta bulunan Çeşme’ye otogardan ulaşım sağlanabilir. İzmir otogardan kalkan otobüslerle 1 saat de Çeşme’ye varılabilir.  Fahrettin Altay’dan da Çeşme otobüslerinin kalktığı duraktan yaklaşık 45 dakikaya Çeşme’de olabilirsiniz. Çeşme’ye  Eshotla gitmek de mümkün. İzmir şehir merkezinden 984 numaralı Fahrettin Altay – Urla otobüsünü kullanmanız gerekmektedir. Son durak olan Urla’da iniyorsunuz aktarma yaparak 760 numaralı Urla – Çeşme otobüsüne biniyorsunuz. Urla – Çeşme belediye otobüsü sizi direk olarak Çeşme merkeze götürecektir.

egenin gozde tatil yeri cesme cesme seyahat

 

 

 

 

 

Ege’nin gözde tatil yeri: Çeşme

Yorumlar kapalı.